Verőfényes napsütés és családias hangulat jellemezte a Foktői endurocross versenyt!

 

 

A FOKA Motocross Egyesület minden évben szervez egy meghívásos endurocross versenyt, ahol lehetőség van az amatőrök és a profik számára is, megmérettetni magukat ellenfeleikkel szemben. Így volt ez idén is, 3 kategóriában indulhattak a versenyzők az elmúlt hétvégén a Foktő-kalocsai motokrossz pályán.

Short Enduro futamoknál a motokrossz részen kívül, könnyített enduro szakaszon kellett menniük a versenyzőknek, azonban az Endurocross kategóriában fárasztó nap elé néztek az indulók.  Vizesároktól kezdve a gumis akadályig szinte minden előfordult a kijelölt útvonalon. Nagyon sok erőt kivett a versenyzőkből, nem csoda, hogy a második futamban már felére csökkent az indulók száma. Minden esetre nagyon látványos versenyeket hoztak össze a rendezők, reméljük megtartják jó szokásukat és jövőre ismét kilátogathatunk a Foktő és Kalocsa közt elterülő motokrossz pályára.

A Short Enduro A kategóriát nagy előnnyel Marosi Dávid nyerte, aki egyébként az idei Profi Országos Motokrossz Bajnokság 3. helyezettje. A Short Enduro B kategóriában Győri István volt a leggyorsabb. Az Endurocross 30 perces futamait követően Tikas Benjamin állhatott a dobogó legfelső fokára. A hagyományokhoz hűen, idén ismét Amerikai futammal zárták a nap végét a rendezők. Ez egy egyenes kieséses rendszer, a versenyzők 1 kört teljesítenek a pályán és az utolsó mindig kiesik. Ebben a kategóriában Balogh Gábor és Matos János küzdött a végsőkig. Matos János uralta az első helyet minden futamban, végül az utolsó futam célegyenes ráfordítójában elcsúszott, így átengedve Balogh Gábornak az első helyet.

 

Short Enduro A

1. #30 Marosi Dávid/1WD MSE
2. #7 Szabó Zoltán/Center MSC
3. #27 Krausz Tibor

 

Short Enduro B

1. #14 Győri István
2. #902 Tamás Gábor
3. #15 Kiss Márk/1WD MSE

 

Endurocross

1. #411 Tikas Benjamin
2. #165 Szalontai Zsolt/Pécsi MSE
3. #605 Kaluczky Ferenc

Amerikai futam

1. #326 Balogh Gábor/Paksi Autó és MSE
2. #15 Matos János
3. #824 Damásdi Sándor

 

Képek már a galériában!