Hét fordulóból ötöt megnyert a magyar klasszis. Másodszor lett bajnok az emberpróbáló német cross country versenysorozaton. 

 

Németh Kornél tarolt Németországban. Az egyik legintenzívebb terepmotoros műfajban, az endurokrosszban lett bajnok, karrierje során másodszor. Németh egész évben nagy fölényben motorozott, de hiába nyerte a versenyek többségét, a müncheni X-Games miatt ki kellett hagynia egy fordulót, így tetemes pontelőnye drasztikusan leredukálódott riválisával, a svéd Roni Nikanderrel szemben.

A bühlertanni utolsó fordulóra 10 pont előnnyel érkezett meg a magyar tehetség, Nikander győzelme esetén egy harmadik helyezéssel is csúcsra ért volna, de riválisa megoldotta Kornél bajnoki titulusát: vezető helyről bukott, amit Németh rutinosan kihasznált. A nagy sárban, félig betegen is győzni tudott a HTS KTM versenyzője, ezzel a magyar MX1-es bajnoki cím után a második rangos titulusát nyerte meg 2013-ban.

 

 

 

Németh Kornél (#108) nyilatkozata:

Rettentő ideges voltam egész heten. Nagyon izgultam. A Nemzetek Krosszán megfáztam, így egész héten a feleségem ápolt! Antibiotikum meg minden, amit csak lehetett megtettünk, hogy jól legyek vasárnapra. Féltem az esőtől, de be is következett. Startnál második voltam, riválisom ment elől. Nem akartam belemenni semmilyen meccsbe, mert nekem jó lett volna egy 2. hely is a bajnoki címhez. Megoldotta helyettem, a 3. körbe elesett előttem. Örülök a nemet bajnoki címemnek, hihetetlen jó érzés még ennyi év és bajnoki címek után is!

 

 

 

 

A bajnokság végeredménye1. Németh Kornél - 170 pont

2. Roni Nikander - 155

3. Christian Weiss - 124

4. Erik Appelqvist - 121

5. Kevin Zdon - 121

 

 

Forrás:  www.htsktm.com