Pető Ádám hosszas betegség után hagyott itt minket, elvesztése a magyar motorsport számára egy komoly veszteség. Több személyt megkérdeztünk vele kapcsolatban milyen élménye, története van róla. Ezzel a cikkel szeretne a MotoX.hu csapata emléket állítani számára.

 

Végh Soma
Mióta elkezdtem motorozni versenyszerűen felnéztem Ádámra, aztán csapattársak lettünk, sok közös edzés, felejthetetlen pillanatok, közös edzőtábor a végtelenségig kedves és alázatos ember volt, mindenkihez volt egy jó szava és persze a hülyéskedésbe is mindig benne volt. Rengeteget tanultam tőle, sok tanáccsal látott el, mindig biztatott soha nem felejtem el ŐT!!! Köszönök mindent. Úgy egy éve kb. nem tud edzésekre járni azóta nem is ugyan olyanok az edzések, mikor hallottam a hírt nem akartam elhinni teljesen lefagytam aztán sírva fakadtam.

Nyugodj Békében Barátom

Török Márkó
Ádit egy nagyon vidám és élettel teli embernek ismertem meg. Az első találkozásnál is már olyan volt mintha 1000éve ismernénk egymást. Sokan tanulhatnának Tőle! Nagyon sajnálom ami vele történt, szörnyű dolog.

Nyugodjék békében.

Végh Alex
Ádám nagyon megfontolt, és mindig példamutató volt. Mind a pályán, mind az életben. A gyerekes csínyeinkből sose maradt ki, de ha edzésről volt szó akkor mindig a maximumot nyújtotta. Mindig segítőkész és önzetlen volt bármiről is legyen szó. A Motorsport egy nagyon nagy csillagot vesztett el. Személyes barát, edzős társ és példakép egyben. Mindig a végletekig küzdött, egy igazi bajnok volt.
Nyugodjon békébe.

Rákos Róbert
Ádámmal egy Nyugat kupán ismerkedtem meg rá egy évre már közösen mentünk a deszkán, a teremben. Csendes nyugodt kisgyerek volt. Igazi bajnoknak született. Hatalmas motoros karrier állt előtte minden terepmotoros szakágban. Nem tudom felfogni és nagy fájdalom az elvesztése.

Hertlik Donoven
Nagyon jó ember, barát és versenytárs volt. Nagyon sok erőt adott hiszen amikor mentem motorozni rengeteg edzésen ott volt és mindig csodálattal néztem fel rá! Ez az évek alatt csak nagyobb lett. Rendkívül lelkiismeretes segítőkész, önzetlen és becsületes barát volt! Emlékét örökre szívembe zártam s amíg élek nem feledem!

Mert "Az igazi csillagok a földön születnek" #4

Molnár Alexandra
Utoljára talán a pécsi Ex-en találkoztunk néhány év és csak arra tudok visszaemlékezni, hogy mennyire segítőkész es közvetlen volt. Tele pozitív energiával... még mindig nem hiszem el... Részvétem a családnak

Cilárik Adrienn
Ő mint versenyző, én mint pályabíró. Amikor én voltam a Szent László kórház neurológiai osztályán megüzenték, hogy Ádám is ebben a kórházban van. Sikerült felvenni a kapcsolatot vele és fogadásokat kötöttünk, hogy mikor találkozunk újra a pályán. Első a Királyválasztó volt, amit én tudtam volna teljesíteni, de ő sajnos nem. Utána pedig a Karácsony lett volna, hogy mindketten hazatérünk a családunkhoz. Jelenleg december 3-án engem kiengedtek a rehabilitációs centrumból végleg, hogy itthon épüljek tovább. Volt egy rossz érzésem Ádival kapcsolatosan. Már az utolsó üzenete nem tetszett, melyben részletesen leírta, miért nem tudta felvenni a telefont nekem. Neki nem sikerült tovább harcolnia a betegséggel.

Nyugodj Békében Ádi!

Ragats Roland
Ádám motoros karriere különböző mint az enyém. Ő ugye enduroban mutatta meg tudását, ezért keveset találkoztunk a pályán. Ettől függetlenül egy nagyon barátságos és közvetlen emberként ismertem meg, nagyon sajnálom hogy már nincs itt velünk.

Kiss Márk
Sajnos túl sok közös emlékünk nem volt, de ennek ellenére egy kitartó, vidám srácnak ismertem meg. Egy igazi sportember volt.

Varga Csanád
Ádámot bő hat évvel ezelőtt ismertem meg. Elevenen él bennem, ahogy még Kosdon egy év végi edzés alkalmával ámulva figyeltük a Putz Lóránt motorozását, aztán alig hogy eltelt egy év, kategóriabajnokká lett endurocross másodosztályban. Nagyon dinamikusan fejlődött. Természetesen a királykategóriában is helytállt, szintúgy enduroban és motokrosszban, előbbi kettőben bajnokként. Mindig felkészülten, kiegyensúlyozottan motorozott. Sokan irigyelhettük a tudását, azt ahová jutott, amit elért, de ezzel ő nem élt vissza. Vidám és egyenes jellem volt, sosem esett nehezére néhány jó szót intézni az emberhez.  Idén tavasszal abszolútban nyert kétórás futamot, betegsége ellenére is. Azt gondolom, nem túlzok, ha azt írom, hogy neve ikonikussá vált a hazai terepmotorsportban. Azon túl, hogy egy sikeres sportolót , egy remek embert és barátot is elvesztettünk személyében.

Szőke Márk
Ádámot jó pár éve ismertem meg még Nagykanizsán az id.Németh Kornél edzőtáborban. Szorgalommal végezte a feladatokat és szinte mindig mosolygott. Később a versenyeken is motoroztunk együtt és Ő rendre megnehezítette a dolgunkat hiszen a tempója az élmezőnnyel is felvette a harcot. Nagyon szimpatikus, barátságos, jó motoros srác volt számomra aki rettentően fog hiányozni közülünk. Emléke itt marad és legendás mondata végig kisér engem is "a verseny a kockás zászlóig tart".

Nyugodj Békében Ádám!

Déczi Balázs
Ádámmal én a teremcrossokon versenyeztem együtt. Igazából Nyíregyházán haverkodtunk össze. Ott jókat csatáztunk. Emlékszem mindig attól félt, hogy ne lökjem fel. Futam előtt mindig mondta hogy ne lökjem fel. De nagyon jókat mentünk. Mindig én húztam a rövidebbet ezekből az előzésekből. Aztán meg Symaban mentünk együtt. Utána nekem jött az MX szezon neki meg a sajátja. Nem nagyon találkoztunk csak max ha ellátogattam EC-re. Mindig mosolygós barátságos srác volt. Szívből nagyon sajnálom, hogy ezt történt.

Kékesi Zoltán
Egy örök vidám kimagasló tehetség, mindenkihez volt egy kedves szava, tisztelettudóan viselkedett, alázatos munkával mindig elérte a célt amit kitűzött magának vagy feladatnak kapta mástól. A legtisztább lelkű ember számomra, akivel a sors keresztezte útjainkat, mindig ott lesz felettünk és tudom, hogy ezután is figyel minket, örökké. Hálát adok ennek az életnek, hogy sok időt tudtam vele együtt tölteni, és millió emléket őrzök szívemben. Sajnos, az Ő nagy könyvében ez volt megírva, teljesítette a neki szánt feladatot, és remélem sokan példaképként tekintenek rá.

Czigány Gergő
Nem is tudom hol kezdjem… Nagyon ledöbbentett amikor először olvastam hogy mi történt az Ádámmal. Fel sem tudtam fogni, nagyon kiborultam. Nagyon jó ember volt, semmi rosszat nem tudnék róla mondani. Rossz világban élünk ahol a jó emberek távoznak a rosszak itt maradnak. Barátom volt az Ádám. Sokat nevettünk együtt , sok hülyeséget csináltunk... Nagyon tehetséges , kitartó srác volt. Bárhol meghallom azt a szót hogy „enduro” rögtön Ádám jut eszembe. Lehet hogy már nincs köztünk , de a szívűnkben örökké meg marad az emléke. Nem felejtünk el Ádám és egyszer még találkozunk odaát !!!

"A verseny a kockás zászlóig tart! #4”

Lécz Gergő
Nekem egy egyszerű, de mégis fontos emlékre emlékszem vissza szívesen. Pár évvel ezelőtt, Tóth Józsival az újszilvási motocross pálya vezetőjével motoroztunk a pályájukon, később Ádi is csatlakozott hozzánk. Egész nap mentünk majd a pihenőkben nagyon jókat beszélgettünk, rengeteget nevettünk. Ádám nem hozott magával túl sok ennivalót és a nap végére már mindenki éhes volt. Nálam sem volt túl sok, de megfeleztem vele és sosem felejtem el az arcát, annyira hálás volt érte! Az a mosoly és az az arc örökké bennem fog élni, nagyszerű embert ismerhettem meg benne. Mindig vidám volt és ezzel más légkört tudott teremteni, egyszerűen nagyon élveztem a társaságát! Borzasztóan hiányozni fog!!

Hugyecz Erik
Ádám az egyik legjobb barátom volt, rengeteget motoroztunk, buliztunk, hülyültünk, beszélgettünk együtt.

Mindig jókedvű, barátságos jószívű volt és úgy gondolom mindenki nagyon bírta, szerette.
Amikor a korházban volt és beszélgettünk, mindig azt mondta, hogy nincs olyan, hogy nem gyógyul meg biztos benne, hogy meg fog ne is gondoljunk rá, hogy nem.
Az első kemó után hazaengedték és még akkor is amikor tudott motorozott, edzett készült, mondta, hogy már márciusban újra együtt fogunk motorozni.
Sajnos nem így lett, nagyon hiányzol, köszönöm, hogy a barátod lehettem soha nem felejtünk el!!!!

Jauch Benjamin
Figyelemmel követtem a pályafutását 2010 óta, néztem a videóit, beszámolóit, felnéztem rá. Két éve pedig megkeresett, érdeklődött a sisak kamerákról. Aztán elbeszélgettünk más dolgokról. Nagyon szimpatikus, barátságos volt. Szeretett tréfálkodni. Mondta, hogy egyszer csináljunk közös videót. Beszélgetések után még inkább felnéztem rá és ugyanúgy figyeltem a pályafutását. Nagyon sajnálom ami történt vele, részvétem a családjának. Egy hatalmas embert veszítettünk el!

 

 

Cikket készítette: Wágner Olivér

Fotó: Kékesi ZoltánNagy Norbert

 

Ha vannak még olyanok akik tiszteletüket szeretnék tenni ebben a cikkben Pető Ádám emlékére, bármikor megtehetik felvéve a kapcsolatot a cikk készítőjével, Wágner Olivérrel (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) vagy közvetlen a főszerkesztővel az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen.