MAGYAR ORSZÁGOS MOTOKROSSZ BAJNOKSÁG PONTÁLLÁS 2015

Open Pro MX1-II. oszt. MX1
1. Irt Peter
#73 117
2. Déczi Balázs
#9 108
3. Zsigovits Norbert
#133 100
4. Pál Markó
#49 90
Open Pro MX2-U MX2
1. Hugyecz Erik
#4 144
2. Kutnar Luka
#804 129
3. Nagy Alex #102 116
4. Firtosvári Gábor
#1 113

Frissítve: 2015-06-21

 

Részletes Pontállás megtekintése

PONTÁLLÁS
 

 A magyar bajnokság második fordulójának Hódmezővásárhely adott otthont. Az égiek most sem kímélték a versenyzőket, egy jó kis délelőtti zápor kísérte az edzéseket, ami Tápióbicskéhez hasonlóan ismét sártengerré változtatta a versenypályát. MX1-ben Németh Kornél futotta meg a legjobb köridőt, míg MX2-ben Szvoboda Bence bizonyult a leggyorsabbnak. Az első futamok igen nagy kihívást jelentettek mindenki számára, még Németh Kornélnak is meggyűlt a baja az alattomos talajjal. Az első körökben elszenvedett, látványos bukása után, őrült hajrába kezdett, és elsőként intette le a kockás zászló.

De nem csak Kornél fogott talajt, nagyon sokan áldozatul estek a pályának, hol kisebb, hol nagyobb szerencsével. Nagy örömünkre komolyabb bukás nem történt, ezen a szép, júniusi napon. A nap is néha kisütött, folyamatosan száradt a pálya, így a második futamokra már jelentősen javult a talaj állaga, a nehézség viszont nem sokat változott, mert akkor már az addig kialakult nyomokkal kellett küzdeniük a motorosoknak. MX1-ben Kornél magabiztosan nyert, Szőke Márknak viszont gondjai adódtak. Az első futamban valamilyen félreértés következtében, a plusz 1 kör megkezdete előtt kiállt a depoba, később visszajött hogy befejezze a versenyt, de mivel szabályt szegett, nem lehetett értékelni. A második futamban azonban, Kornél mögött, begyűjtötte a 22 pontot második helyével.

MX2-ben Szvoboda, Firtosvári, és Nagy Alex csatákat láthattak a nézők, amikből mindkét futamban Bence jött ki jobban. 85ccm-ben Kiss Márk toronymagasan nyerte az első futamot, ami még félig esőben zajlott, a második futamban viszont 180 fokos fordulat történt, Kiss Márk folyamatos hibázásaival hátracsúszott, és az előző futamban nullázó Kabály Tamás ért be elsőként a célba.

 

Open Pro MX1-II.oszt.

1. Németh Kornél
2. Czúni László
3. Marosi Dávid
4. Szekeres zsolt
 

Open Pro MX2-II.oszt.

1. Szvoboda Bence
2. Firtosvári Gábor
3. Nagy Alex
4. Kruss Károly
 

Serdülő 85ccm

1. Bíró Bende
2. Várkonyi Ferenc
3. Illyés Martin

Open 85ccm

1. Komáromi Zalán
2. Nyers Olivér
3. Kiss Márk
4. Cservenka Róbert
 

II. oszt. MX1

1. Szekeres Zsolt
2. Sáska Gábor
3. Vörös Zoltán
4. Moór András
 

II. oszt. MX2

1. Zsigovits Norbert
2. Kruss Károly
3. Rozgonyi Ákos
4. Sáska Ferenc

 

A következő fordulót, 2 hét múlva,június 16-án, Ácson rendezik, ahol remélhetőleg már az időjárás sem lesz ilyen szeszélyes.

Képek már a galériában!