MAGYAR ORSZÁGOS MOTOKROSSZ BAJNOKSÁG PONTÁLLÁS 2015

Open Pro MX1-II. oszt. MX1
1. Irt Peter
#73 117
2. Déczi Balázs
#9 108
3. Zsigovits Norbert
#133 100
4. Pál Markó
#49 90
Open Pro MX2-U MX2
1. Hugyecz Erik
#4 144
2. Kutnar Luka
#804 129
3. Nagy Alex #102 116
4. Firtosvári Gábor
#1 113

Frissítve: 2015-06-21

 

Részletes Pontállás megtekintése

PONTÁLLÁS
 

 

A Nyugat-Kupa 4. fordulóján, az eddigi hétvégéken tapasztaltak ellenére, végre nem áztak el se a nézők, se a versenyzők. Olyannyira, elkerülte a zápor ezt a környéket, hogy nap végén már por is volt.

Szvoboda Bence látványos motorozással győzedelmeskedett az MX2-es kategóriában, mögötte Ragats Roland érkezett. A harmadik hely az első futamban Rozgonyi Ákosé lett, a másodikban azonban Zsigovits Norberté.

Az MX1-es géposztályban Kamrás Károly lett a nap győztese. Az első futamban Marosi Dávid egy műszaki hiba következtében, vezető pozícióját elvesztette. Szétrobbant lánckereke miatt, nem tudta folytatni a versenyt. A második hely Kerese Gáboré, míg a harmadik Jusztusz Dávidé lett.

A második futamban azonban Marosiék kiküszöbölték a problémát, és első helyre hozta be a KTM-et,amit egy lassú defekt nehezített. Ebben a futamban Kamrás Károly, valamint Kerese Gábor fogta meg a második és a harmadik helyet.

II. osztály MX1 kategóriában Henzer Péter lett a befutó, MX2 A-ban Baracskai Péter, 2T-ben pedig Técsi László.

Az MX2 B kategória győztese Csillag Attila lett, a 85-ös géposztályt pedig, maximális pontszámmal, a szlovén Zavrsan Jaka nyerte meg.

A Senior kategóriát, MX1-ben Kamrás Károly, MX2-ben Técsi László nyerte.

Super Senior-ban Szanati László bizonyult a legjobbnak.

A Lady kategóriában az osztrák Daniela Amtmann volt a leggyorsabb.

85 ccm

1. Zavrsan Jaka
2. Simon Kevin
3. Cservenka Róbert
4. Kiss Márk

Open Pro MX1

1. Kamrás Károly
2. Kerese Gábor
3. Jusztusz Dávid
4. Moór András

Open Pro MX2

1. Szvoboda Bence
2. Ragats Roland
3. Zsigovits Norbert
4. Balásy Csaba

 

Sajnos a balesetek sem kerülték el a napot, Pataki Martint tüdőzúzódással és vállsérülésselSimó Kittit pedig lapocka töréssel vitte el a mentő.

 

Sérültjeink nyilatkoznak:

 

Pataki Martin:

"Az első futamban sikerült a mezőny elejébe rajtolnom, majd pár kanyarral arrébb, átvettem a vezetést a kategóriámban, amit az utolsó körig tartottam is...fél kör volt vissza a versenyből, amikor is benéztem az egyik ugratót és átfordultam...nagyon csúnyán megütöttem a fejem, a vállam és a mellkasom..az eszméletemet is elvesztettem ezért egyből a Pécsi Honvéd kórházba szállítottak. Pontosan még nem tudom mi van velem, de az biztos hogy a tüdőm zúzódott mert hozzáütődött a mellkasomhoz,ezért kicsit nehezen veszem a levegőt, illetve a fejembe vérrögök keletkeztek, ezért mindenképpen bent tartanak minimum 3-4 napig. Ez majd attól függ hogy gyógyulok. Valamint megsérült a vállam, amiről holnap derül ki hogy kell e műteni. A térdem és a bordáim is zúzódtak. A fejem és a vállam rettenetesen fáj,a fájdalomcsillapítókat úgy eszem mint a cukrot...sajnos ezzel elúszott a 2013-as Nyugat Kupa Bajnokság a számomra.."

 

Simó Kitti

"A pályán még sosem mentem, de maga a kialakítása tetszett, bár a rendező kicsit többet is dolgozhatott volna a pályán. Első futamban a második sorból kellett rajtolnom mert sokan voltunk. De szerencsére sikerült találnom egy rést ahol el tudtam menni így a rajtom nem sikerült olyan rosszul. Már csak pár kör volt hátra a versenyből és akkor sikerült egy szép nagyot esnem. Mentem lefelé az erdőbe de féktávon már elég gödrös volt és mikor fékeztem, feldobta a hátsó kereket, a kormány is beszitált és nem tudtam hogy kivédeni. Lerepültem a motorról, de pontosan nem tudom hogy, mert van egy kis képzavarom. De úgy gondolom hogy rámeshetett a motor mert a hátamon is van egy hosszú seb és szerintem a motor törte el a lapockámat is. A mentősök gyorsan leértek hozzám. Levették rólam a sisakot meg a védőket és gyorsan felállítottak mert veszélyes helyen voltam. És ahogy visszajött a Pataki Martintól a másik mentő, utána engem is bevittek a kórházba, ahol megállapították röntgenek és ct-k után hogy a lapockám felső része 3 felé tört, az izom is leszakadt és valószínű pár bordám is eltört. De jó kezekben vagyok már és pont azt a doktort kaptam meg, aki Molnár Szandit is kezelte 2 hete ugyanitt ugyanebben a kórházi ágyban. Valószínű össze kell majd csavarozni de meg kell várni míg a duzzanat lemegy mert így kockázatos a műtét. Addig hazaengednek pihenni és körülbelül egy hét múlva fognak műteni. De valószínű nem Pécsen, mert 300 km-re van tőlünk. Így elképzelhető, hogy egy pesti kórházban kell még kihúznom egy kicsit. Rengetegen írtak nekem és aggódtak értem köszönöm szépen nekik. És persze a versenytársaimnak is hogy vigyáztak rám."

 

Most egy jó hosszú szünet következik, legközelebb Augusztus 18-án, Ácson lesz Nyugat Kupa, ahol a soron következő Országos Bajnoki forduló kerül megrendezésre most  vasárnap.

Képek már a galériában!