MAGYAR ORSZÁGOS MOTOKROSSZ BAJNOKSÁG PONTÁLLÁS 2015

Open Pro MX1-II. oszt. MX1
1. Irt Peter
#73 117
2. Déczi Balázs
#9 108
3. Zsigovits Norbert
#133 100
4. Pál Markó
#49 90
Open Pro MX2-U MX2
1. Hugyecz Erik
#4 144
2. Kutnar Luka
#804 129
3. Nagy Alex #102 116
4. Firtosvári Gábor
#1 113

Frissítve: 2015-06-21

 

Részletes Pontállás megtekintése

PONTÁLLÁS
 

Ismét lefelezte az időjárás a napi programot. A korai napsütéses fülledt idő, nem tartott sokáig, ugyanis az MX1-esek leintése után, leszakadt az ég. A természet kíméletlen pusztítást végzett, a pálya több része is víz alá került, így a második futamokat törölték. A meghívásos kategóriának már első futama sem volt, őket a rajtelőkészítőből tessékelte vissza a vihar.

MX1-ben Ringhofer Philipp kapta el jól a rajtot, 2 kör után azonban Németh Kornél átvette a vezetést és tartotta azt, verseny végéig. Szőke Márknak sikerült megelőznie Ringhoffert, de az osztrák nem hagyta ezt annyiban és a leintést megelőzően még visszaelőzte Márkot. Őket Hujber Péter követte, a nyakában loholó Marosi Dáviddal, aki egy nem túl jó rajt után igyekezett előre törni. Marosi Dávid ezzel az ötödik hellyel, a bajnokság második fokára tornázta fel magát, Németh Kornél mögött. Szőke Márk jelenleg harmadik a bajnokságban, 1 ponttal lemaradva Dávidtól. Czúni László negyedik helyre csúszott vissza ezzel a nullázással. Eddig ismeretlen okokból nem tudott megjelenni a versenyen.

MX2-ben Szvoboda Bence rajt-cél győzelemmel távozott Ácsról, őt Karner Philipp követte, eleinte szorosan, később Firtosvári Gábor vette át a második helyet, Nagy Alex pedig a negyedik helyen fejezte be a versenyt. A bajnokság első 4 helyén változás nem történt.

A 85-ös kategóriában a szlovák Antalic Jaroslav utasította maga mögé a mezőnyt. Második helyen Horváth Kristóf ért be a célba, harmadik helyen pedig Kabály Tamás. Kiss Márk negyedik helyével, megtartotta a bajnokságban, első pozícióját, a második és harmadik helyen csere történt, Komáromi Zalán átvette a második helyet, Nyers Olivér pedig visszacsúszott a harmadik helyre.

85 ccm Serdülő-Open

1. Antalic Jaroslav
2. Horváth Kristóf
3. Kabály Tamás
4. Kiss Márk

Open Pro MX1-II.oszt.

1. Németh Kornél
2. Ringhofer Philipp
3. Szőke Márk
4. Hujber Péter

Open Pro MX2-II.oszt.

1. Szvoboda Bence
2. Firtosvári Gábor
3. Karner Philipp
4. Nagy Alex

 

 

A következő Országos Bajnoki forduló Július 14.-én Kókán lesz!

 

Képek már a galériában!