MAGYAR ORSZÁGOS MOTOKROSSZ BAJNOKSÁG PONTÁLLÁS 2015

Open Pro MX1-II. oszt. MX1
1. Irt Peter
#73 117
2. Déczi Balázs
#9 108
3. Zsigovits Norbert
#133 100
4. Pál Markó
#49 90
Open Pro MX2-U MX2
1. Hugyecz Erik
#4 144
2. Kutnar Luka
#804 129
3. Nagy Alex #102 116
4. Firtosvári Gábor
#1 113

Frissítve: 2015-06-21

 

Részletes Pontállás megtekintése

PONTÁLLÁS
 

Szikrázó napsütés és felejthetetlen csaták! Röviden így lehetne megfogalmazni a kókai fordulót. De azért ássunk ennél kicsit mélyebbre, hiszen van mit megemlítenünk.  

 

MX1-ben Szőke Márk hibátlanul teljesítette a napot, nagy előnyt kiépítve nyerte mind a két futamot. Hujber Péter kapta el mögötte a ritmust, ami nem tartott sokáig, hiszen a rossz rajtot követően, Lécz Gergő egy pár kör után átvette tőle a második helyet. A bukását követően, negyedik helyre visszacsúszó Marosi Dávid, még nagyobb sebességre kapcsolt és a leintés pillanatában megelőzte Hujber Pétert, aki futam vége fele már fékproblémákkal küszködött. Beszorult egy kő a fékpedálhoz, így a hátsó féket egyáltalán nem is tudta használni.

 

A második futamban Hujber Péter nem engedte ki a kezéből a második helyet, Lécz Gergő harmadik lett, és Kerese Gábor csípte meg a negyedik helyet. Marosi Dávid az első futamban történt bukása miatt, a bordáira panaszkodva, légzési nehézségekkel fejezte be a futamot az ötödik helyen.

A bajnokság így átrendeződött, Szőke Márk vette át a vezetést, Marosi Dávid továbbra is a második, Németh Kornél ezzel a nullázással pedig a harmadik helyre csúszott vissza. Czúni László helyét azonban most Kerese Gábor bitorolja, ő most a tabella negyedik helyezettje.

 

MX2-ben Szvoboda Bence hagyta maga mögött a mezőnyt mind két futamban. A két futam között csak a negyedik helyen történt változás. Szvoboda Bence, Firtosvári Gábor és Nagy Alex után először Bódis Roland, majd a második futamban az osztrák Karner Philipp ért be negyedikként a célba. A második futamban Firtosvárinak sikerült Bence elé rajtolnia, de pár kör után Bence dűlőre vitte a dolgot, és tartotta azt, verseny végéig.A bajnokságban a negyedik helyen történt csak változás, Rozgonyi Ákos áll jelenleg a negyedik helyen 1 ponttal Kruss Károly előtt.

85ccm-ben Kiss Márk nyerte a futamokat, őt pedig Kabály Tamás követte. A második futamban Kabály Tamásnak sikerült nyomást gyakorolni rá, a leintésig, de végül nem tudta megelőznie Márkot. Az első futamban Kiss Márk, Kabály Tamás, Simon Kevin és Horváth Kristóf voltak a leggyorsabbak, a második futamban azonban már Komáromi Zalán is közbeszólt, negyedik helyre sikerült beérnie, Horváth Kristóf után.

A bajnokság majdnem teljesen átrendeződött, Kiss Márk továbbra is az első helyet élvezi, Kabály Tamás negyedik helyről került ki másodiknak, Komáromi Zalán csúszott vissza egy helyet, ő most a harmadik helyen áll, és Horváth Kristóf feljött az előkelő negyedik helyre.

 

Marosi Dávid esését lencsevégre kaptuk:

85 ccm Serdülő-Open

1. Kiss Márk
2. Kabály Tamás
3. Horváth Kristóf
4. Simon Kevin

Open Pro MX1-II.oszt.

1. Szőke Márk
2. Lécz Gergely
3. Hujber Péter
4. Marosi Dávid

Open Pro MX2-II.oszt.

1. Szvoboda Bence
2. Firtosvári Gábor
3. Nagy Alex
4. Karner Philipp

 

 

A következő Országos Bajnoki forduló, Augusztus 25.-én Nyáregyházán lesz!

 

Képek már a galériában!