MAGYAR PITBIKE MOTOKROSSZ KUPA PONTÁLLÁS 2014

Sport 140
1.  Berkes Dominik #199  108
2.  Varga levente #11  90
3.  Jelenek Viktor #417  82
4.  Szalai László #68  72
Midsize
1.  Kiss József #101  127
2.  Michalek Máté  #5 114
3.  Berkes Maximilián #117  100
4.  Matern Balázs # 112 42

Frissítve: 2014-10-15

 

Részletes Pontállás megtekintése

PONTÁLLÁS

Magyarország beírta magát a Pitbike történelmébe!

Sikeresen lezajlott az ACSI Pitbike Euro Series Magyarországon! Összesen 55 induló vágott neki Európa minden pontjáról az őrbottyáni fordulónak. A Magyar Pitbike Kupa 3 kategóriája mellett, még 6 osztályban értékelték a versenyzőket. A magyarok közül 2 induló nevezett az ACSI Pitbike Euro Series-re, mindketten remek helyezést értek el. A 12Expert nevezetű kategóriában Matern Balázs harmadik, Vidovics Ákos pedig negyedik helyen végzett összetettben. Llamas Kevin uralta ezt a kategóriát és maximális pontszámmal dőlhetett hátra nap végén. Ama 12-ben a francia Levet Christophe nyerte az első futamot, a másodikban azonban Romano Christian ért elsőként a célba. 35 Veterán-ban Rolandi Mario egészen más dimenzióban motorozott mint ellenfelei, könnyedén hagyta maga mögött a mezőnyt mindkét futamban. Ama12 U21-es kategóriában Fouert Thimbaurt, az LMO versenyzője győzedelmeskedett. Női kategória is részt vesz ebben a sorozatban, mégpedig 3 észt indulóval láthattuk ezt bebizonyosodni Őrbottyánban. Raba Kristel nyerte mindkét futamot ebben a kategóriában. A 10/10 Semi auto nevezetű kategória győztese, egyedüli indulóként, Marques Miguel volt.

A Magyar Pitbike Kupában, a Midsize kategóriát Matern Balázs nyerte mindkét futamban. Senior-ban Kiss József lett az első, Sport 140-ben pedig Szarka Tibor nyerte az első futamot, a másodikat viszont már Varga Levente.

Molnár Pétert, a Magyar Pitbike Sorozat főszervezőjét kérdeztük, mi a véleménye a hétvégéről:

" Egy álom vált valóra azzal, hogy ennyi külföldi versenyző eljött hazánkba egy pitbike versenyre -  kb. 2007-ben kezdtük el a pitbike motocross versenyek szervezését, a Vidovics testvérekkel és Matern Balázzsal, akkor még nem is sejtettük, hogy pár év múlva Európa elitjéhez fogunk tartozni ebben a sportágban. A most hétvégi versenyre érkeztek többek között Franciaországból, Olaszországból, Csehországból, Észtországból, Szlovákiából, Szlovéniából. Én úgy gondolom ma Magyarországon semmilyen offroad szakágban nincs ilyen verseny amire ennyi külföldi versenyző eljönne, ráadásul itt komoly "cross-Nemzetekről" beszélünk. Mindenképpen egy elismerés ez nekünk, és nem csak a verseny szervezőire gondolok itt, hanem a pitbike-osokra akik, teljesen a semmiből létrehozott jól megszervezett kupasorozaton versenyeznek, járnak a külföldi versenyekre űzik ezt az annyira nem népszerű sportágat, szerintem ez nekik is egy jó visszaigazolás, hogy jó úton járnak. Nem igazán sokan tudnak róla, de a Magyar MX élvonalból is sokan kipróbálták már magukat egy-egy ilyen versenyen, a névsor persze a teljesség igénye nélkül: Borka János, Déczi Balázs, Hujber Péter, Firtosvári Gábor, Ragacs Roli. Nagyon fontos megemlítenem azt is, hogy Franciaország és Olaszország után Magyarország a harmadik olyan nemzet Európában ahol már évek óta a nemzeti szövetség versenyrendszerében versenyeznek a pitbike-osok, érvényes licencel és biztosítással, ebben természetesen nagy szerepe volt az idén "leköszönt" Motocross Szakágvezetőnek Déczi Ferencnek is akinek ezúton is köszönet jár azért, hogy segítette a sportágat a kezdetekben. Egyszóval nagyon elégedett vagyok, hogy idáig "fajult" a dolog és remélem még sokan gondolják így a pitbike-osok közül, sok színvonalas versenyt kívánok mindenkinek.  "

 

ACSI PITBIKE EURO SERIES

12Expert

1. Llamas Kevin
2. Alceste Pallotta
3. Matern Balázs
4. Vidovics Ákos

 

 

Ama12

1. Levet Christophe
2. Adámek Michal
3. Romano Christian
4. Allas Anar

 

 

35 Veterán

1. Rolandi Mario
2. Lepik Marko
3. Tagapere Mati
4. Hromek Petr

 

 

Ama12 U21

1. Fouert Thimbaurt
2. Pajuri Claus Oliver
3. Maidla Juss
4. Jöeste Karl-Markus

Women

1. Raba Kristel
2. Raba Kristina
3. Jalas Kris

10/10 Semi auto

1. Marques Miguel

 

 

Magyar Pitbike Kupa

Midsize

1. Matern Balázs
2. Vidovics Ákos
3. Vidovics Ádám
4. Stefanics Ádám
 

Senior

1. Kiss József
2. Kelcz Antal
 

Sport140

1. Varga Levente
2. Szarka Tibor
3. Molnár Péter
4. Buzás Péter
 

 

 

 

85cc MX Pro Action Kupa
1. Kiss Márk
2. Lévai Csaba
3. Vecskó Vanessza

 

 

Képek már a galériában!