MAGYAR PITBIKE MOTOKROSSZ KUPA PONTÁLLÁS 2014

Sport 140
1.  Berkes Dominik #199  108
2.  Varga levente #11  90
3.  Jelenek Viktor #417  82
4.  Szalai László #68  72
Midsize
1.  Kiss József #101  127
2.  Michalek Máté  #5 114
3.  Berkes Maximilián #117  100
4.  Matern Balázs # 112 42

Frissítve: 2014-10-15

 

Részletes Pontállás megtekintése

PONTÁLLÁS

Vidovics Ákos, Vidovics Ádám és Matern Balázs nyilatkoztak a MotoX.hu-nak.

 

Vidovics Ákos:

"Nagyon élveztem a versenyt, és nagyon tetszett a pálya. Előző este még nem tudtam, hogy milyen kategóriába fogok indulni de reggelre tisztázódott, és az expert midsize-ra esett a választás, Csato Ricsi motorjával egy pitsterpro lxr géppel indultam!

Időmérőn a 6. helyre sikerült kvalifikálni magam, itt még egy kicsit szokatlan volt a motor .

Első futamban jól sikerült a rajt, és egészen jól tartottam a helyemet valamint a motor is nagyon jól üzemelt csak a plusz 2 körbe fáradtam el.

Második futamban jó volt a rajt de az egyenes végén a féktáv már nem sikerült olyan jól, elcsúsztam és szerencsémre nem állt le a motor, így gyorsan tovább tudtam haladni. Próbáltam a tőlem telhető legtöbbet beleadni és ez a teljesítmény az összesített Euro Series 4. helyre és a Magyar Pitbike Kupa 2. helyre lett elég!

Szeretném megköszönni a segítséget: Jakob autójavító, Pitbike.hu, mx-flash, Csato Ricsi, vidoracing!"

 

Vidovics Ádám:

"Mondhatni hogy már év kezdete óta ezt a versenyt vártam! Szépség hibája az volt, hogy  a technika közbeszólt! A blokk, amivel szerettem volna indulni teljesen feladta a harcot (a 178ccm), így a motoros felkészülés elmaradt! 140-es blokk került a helyére ami elég nagy hátrány volt ezen a tempós pályán. Az edzéseken nagyon jól éreztem magam, az időmérőn 6. volt az időm! 1 futamban 10.körül sikerült rajtolnom, ahol Miha Urbas-al kerültünk nagy csatába ,de sajnos 4.körben elment a hátsó fékem így lemaradtam tőle, végül sikerült beérnem a 6.helyre!

2.futamban testvéremnek Ákosnak, sikerült elesnie a rajt utáni kanyarban, elakadtam benne és utolsónak jöttem el. 1-5 körben felzárkóztam 8.helyre, ahol Adam Spikal-al vívtunk egészen az utolsó előtti körig, amikor megelőztem. Ákos előttem volt még pár másodpercre, de már kevés volt az idő, így 7.helyen zártam a futamot,ami egy összetett 5.helyre lett volna elég, Magyar Pitbike Kupában pedig 3. lettem! Összességében meg vagyok elégedve, hogy a mezőny leggyengébb motorjával ilyen eredményt értem el!

Köszönöm a támogatást az Mx-flash-nek és a Vidoracingnek!!"

 

Matern Balázs:

"A versenyre sajnos felkészületlenül érkeztem. Sajnos elég stresszes életem van és csak egyszer sikerült a verseny előtt motorozni. A tervem az volt erre a napra, hogy egy biztonsági motorozással a Magyar Pitbike Kupában gyűjtök pontokat, az ACSI Pitbike Euro Series-en meg ami sikerül. Az edzéseken szándékkal óvatosan közlekedtem a motor és a kondi spórolás végett. A két külföldi favorit versenyző mögé így is sikerült kvalifikálni magam a 3.helyre ami meglepett kicsit. Az első futam startját igen csak elaludtam és körülbelül 7.helyen kezdtem a futamot. A második vagy a harmadik körben elkövettem egy hibát, ami aztán az egész napomat megpecsételte. Az egyik versenyzőt próbáltam megközelíteni a pálya leggyorsabb féktávján (hatalmas respect Jakob Bélának és csapatának a szenzációs pályáért!!),amikor a locsolás és a por keveréke, valamint az én hibám miatt hirtelen kicsúszott a motor eleje. Olyan gyorsan történt hogy nem tudtam korrigálni és a felsőtestem hatalmas erővel a kormányra csapódott, ezáltal valahogy nem estem el és a motor stabilizálódott. Persze vállvédőt nem hordok :) Bármennyire picik és "lassúak" ezek a pitbike-ok higgyétek el ezzel is lehet hatalmasat esni. Ezután egy körig szinte alig kaptam levegőt. Nagyot küzdöttem és sikerült a futam végére a 3.helyre visszajönni. A második futamot fel akartam adni annyira fájt, de velem volt az egész családom erre a versenyre akik buzdítottak és persze teletömtek fájdalomcsillapítóval, így starthoz álltam. Nem volt egyszerű de sikerült ezt a futamot is az Euro Series 3. helyén teljesíteni. Ezzel az eredménnyel a Magyar Pitbike Kupában első lettem. A csapatom többi versenyzője is sikeresen szerepelt a versenyen, így nekem ez külön öröm volt. Minden pilótának gratulálok, aki megmérettette magát! Még több ilyet!!

 #112 BucciMoto Matern Balázs Motoaction Team"